Home | Nyheter | Mål | Metoder | Ideologi | Religion | Personliga Texter | Malcolm X | Black Panther Party | Om Gäng | Paris (politisk artist) | Litteratur | Länkar | Samarbet partners | Ta kontakt | English

Personliga texter

Till alla som vill skicka in personliga texter angående kampen mot rasismen, skicka ett e-mail via länken nederst på sidan så lägger jag in det, eller skriv något i gästboken på förstasidan. Jag kommer inte att publisera några höger extremistiska åsikter.
VAD HÄNDER?
av Benny
2007-02-22

I höstas hölls det val i Sverige. Vi som är röstberättigade fick välja att behålla eller byta ut den regering som inte klarat av att stävja höger extremismen i landet. Det blev ett byte från vänstern (Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet) till högern (Moderaterna, Centerpartiet, Folkpartiet och Kristdemokraterna).
 
Frågan är; kommer högerregeringen kunna göra något åt höger extremismen?
JAG TROR INTE DET!
 
Den nya regeringen lovade innan valet att de skulle höja avgifterna till A-kassan, samtidigt som de skulle sänka ersättningen.
Vem är det som är i störst behov av A-kassan? Vem är det som påverkas av höjningen av avgiften och sänkningen av ersättningen?
Det är inte de som är högavlönade (en relativt liten del av befolkningen), utan de som jobbar inom de yrken som är bland de lägst avlönade, vilket också är den största delen av befolkningen. Det är personal inom handeln, hotell- och restaurangbranchen, lokalvårdare, m.f., det vill säga brancher där en stor del av personalen har bakrund från andra länder (flyktingar, invandrare, samt andra generationens flyktingar och invandrare, hädanefter kallade nya svenskar). Jag vågar även påstå att de flesta höger extremismer finns inom de lågavlönade yrkena, så även de som röstade på Sverige Demokraterna (demokrater?) i senaste valet.
 
Sverige Demokraternas rekordval kan endast tillskrivas regeringens misslyckande. Samtidigt som befolkningen ökar i antal hänger inte jobben med, det vill säga befolkningen ökar med fler än det finns nya jobb till. Detta blir ett stort problem då vi redan har en stor arbetslöshet, framförallt bland unga och nya svenskar. Det är ju i första hand de som talar svenska flytande, gärna något annat språk också, t.ex. engelska, och har erfarenhet från arbetslivet sedan tidigare. Då drabbas ju direkt de som inte har svenska som modersmål och de som inte tidigare haft något jobb = unga & nya svenskar.
 
Utan att jag sett någon statistik över vem som röstade på Sverige Demokraterna, vågar jag säga att det främst var unga, framförallt förstagångsväljare.
 
Så vad ska nu den nya regeringen göra för att uppväga försämringarna så att situationen blir bättre?
Jag tror faktiskt inte att de kan svara på det, men man får vänta och se om det kommer något svar...

- - - - -

BY ANY MEANS NECESSARY!

Av Benny

We declare our right on this earth, to be a man, to be a human being, in this society, on this earth, in this day, which we intend to bring into existence BY ANY MEANS NECESSARY!” Malcolm X.

 

Malcolm X syn på situationen i femtio- och sextiontalets USA är faktiskt väl befogad även i tvåtusentalets samhälle. Våldet mot flyktingar, invandrare och antirasister har ökat de senaste åren. Även om man inte är känd som antirasist är det en risk att gå ut nuförtiden. Det räcker att man blir igenkänd av en höger extremist, så vet snart allihop vem och vad man är. Vi är på väg mot den typen av våld som var vanlig i dåtidens USA. De som sitter vid makten verkar inte ha något seriöst intresse att förändra situationen eller så kan de inte. Därför är det upp till oss på något sätt arbetar emot höger extremismen att KÄMPA!

 

Internets slagkraft har, framförallt, gynnat höger extremisterna. Den anonymitet Internet erbjuder har lockat många att organisera sig i höger extrema organisationer och partier. Anslutningen till organisationer som motarbetar höger extremismen har däremot endast resulterat i en marginell ökning. Höger extremisternas våldsamma beteende de senaste åren (med bla morden på de två poliserna i Malexander, Syndikalisten Björn Söderberg och John Hron) har däremot resulterat i att många ögon öppnats.

 

Frågan man kan ställa sig när man tänker på de handlingar som utspelat sig är, har det gått så långt att det är våld som behövs i kampen mot höger extremismen? Jag tror tyvärr att det är så till viss del. Man ska kanske inte ge sig ut jakt efter dem, men håll koll på dem, bevaka dem, förbered dig på väpnad konflikt. Jag försvarar rätten till självförsvar med alla medel mot våld från höger extremister. Inte ens Dr Martin Luther King, Jr. förespråkade alltid ickevåld, tiden innan han mördades lutade han mer åt Malcolm X lära att inte vända andra kinden till, och bli dödad, utan att försvara sig själv och andra svarta som attackerades av vita rasister. De första som egentligen praktiserade Malcolms läror var Black Panther Party som bildades 1966 av Bobby Seale och Huey P. Newton.

De utarbetade ett tiopunkts program, beväpnade sig och gav sig ut att bevaka den rasistiska Oakland (Kalifornien) polisen i dess arbete, och så fort de överträdde lagen genom att misshandla, mörda och i övrigt diskriminera svarta (framförallt i ghettona) trädde de fram och visade polisen att de menade allvar. (Läs mer under Black Panther Party).

 

Jag menar inte att vi här i Sverige ska gå omkring beväpnade och bevaka polisen, men vi skall se upp, höger extremisterna är tungt beväpnade och de tvekar inte att använda sig av våld, de är som vilka grova brottslingar som helst, förrutom att de har en helt snedvriden syn på mänskligheten och livet. VI MÅSTE FÖRSVARA OSS! Annars finns risken att vi alla slutar som John Hron, Björn Söderberg, Dr Martin Luther King, Jr., Malcolm X, Medgar Evers, Huey P. Newton, med flera... Jag tänker inte dö utan en fight, och då kanske ta med mig någon höger extremist från jordelivet.

BY ANY MEANS NECESSARY!
Skicka in din text om kampen